Nu urmăresc și nu sunt la curent cu ce se întâmplă în lumea modei, pentru că mereu am văzut urâțenia și hidoșenia frumuseții omenești actuale în acele prezentări de modă sau concursuri de frumusețe. Mi-a atras însă atenția gafa făcută de un prezentator anul acesta la decernarea premiilor pentru Miss Univers, când a încoronat-o pe una din candidate ca mai apoi să îi ia coroana și să o dea alteia.

Trec peste episodul cu gafa, care de departe a fost intenționata și făcută ca strategie de publicitate, din care a câștigat toată lumea și mă opresc la urâțenia frumuseții de la Miss Univers și alte concursuri de frumusețe sau mai bine zis pseudofrumusețe.

Știu că la sport, unde se cere performanță, este penalizată orice intenție de a aduce prin mijloace artificiale un avantaj al unui jucător sau unei echipe față de adversari. E penalizată orice folosire de „substanțe ajutătoare” și sancționată drastic, una din consecințe fiind eliminarea. La concursurile de frumusețe se pare că de poate face exces într-un mod scârbos de „substanțe ajutătoare”, cele mai cunoscute fiind siliconul si botoxul.

Se pare că „frumusețea crudă”, cea naturală, nu mai este de multă vreme apreciată ci se premiază, se onorează, plasticul în cele mai multe din cazuri. Se oferă premii unor femei care sunt mai mult chimice decât organice. Care au sânii măriți, buzele umflate, pielea cremuită, ochii vopsiți strident, buzele încărcate de cine mai știe ce substanțe. Au ajuns prețioase femeile care se dezbracă și se dezic de naturalețe și de original.

Mai mult, cele mai multe din ele, sunt femei culese din paturile unor interlopi, politicieni, oameni de afaceri. Nu sunt femei alese pentru frumusețea lor, ci pentru influențele care stau în spate. Ca să ajungă acolo trebuie neapărat să se corupă, să accepte să fie iubitele (dacă nu folosesc un termen prea pretențios) unor persoane sau personaje cu destulă potență de influență, pentru a ajunge între cele care participă.

Pe de o parte e bine. E bine că frumusețea naturală va rămâne nedepistată, deci naturală, de ea se vor bucura oamenii obișnuiți, nu vip-urile, nu televiziunile. E bine că e greu de ajuns acolo, ca să rămână cât mai multe femei naturale, originale și frumoase. Pe de altă parte e rău, pentru că acel concept de frumusețe devine etalon și în consecință, multe femei foarte frumoase se vor simți urâte. Ce ciudat, să numești binele rău și răul bine, în cazul acesta urâtul frumos și frumosul urât.

Oricum, felicitări celor care se simt bine în pielea lor fără să își adauge sute de accesorii sau substanțe. Felicitări celor care au o frumusețe „crudă” nealterată de conceptele moderne. Felicitări femeilor care nu își iau reperele „de pe sticlă”. Felicitări femeilor care se îngrijesc delicat, natural și care se simt sigure în pielea lor naturală.

Foto dawn.com

Filu
rofilu@gmail.com
Îmi place să fiu simplu. Îmi place frumosul din natură și din oameni și îl caut până îl găsesc. Mă consider binecuvântat și nu am de ce sau de cine să mă tem în afară de Dumnezeu.

One thought on “Frumusețea trucată și falsificată

  1. La concusurile de frumusețe din România da, câștigătoarele sunt de fapt prostituate. Dar la concursurile de anvergură internaționale sunt și regine ale frumuseții cu adevărat superbe, de exemplu Megan Young, aleasă Miss World 2013. Iar câștigătoarele din Venezuela la Miss World și Miss Universe erau și ele izbitor de frumoase. Vestea proastă este că de acum vor putea concura alături de femei și transsexualii bărbat-către-femeie. Aceasta mi se pare foarte nedrept față de femei, fiindcă ei fac tratamente intensive cu hormoni feminini și au sâni falși și astfel sunt avantajați față de femeile biologice. Un exemplu ar fi Jenna Talackova din Canada, care arată bine ca femeie, dar nu de fapt nu este femeie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *