Se caută vinovați…

Se caută vinovați…

Când au loc mari dezastre și tragedii, oamenii acumulează o doză însemnată de frustrare, nemulțumire, furie și dorință de răzbunare. Dacă acel incident sau accident e creat sau favorizat de un om, ar fi bine să dispară repede, altfel va muri. Presiunea maselor este imensă și furia lor poate distruge nu doar o viață ci mult mai multe.

Teribilul accident din București, dacă îl pot numi accident întrucât era oarecum previzibil, a declanșat o reacție imensă, mai ales în online. Acum orice paratrăsnet era binevenit. Bineînțeles că aducând vorba de Dumnezeu și diavol în scrierile mele, am fost un paratrăsnet pentru furia multoara. Pe de o parte a fost bine pentru unii că s-au mai descărcat de acele sentimente negative. Pe de altă parte, dacă nu luăm aminte, nu va va ajuta la nimic.

Căutăm vinovați și oricine va spune că erau vinovați și tinerii și formația, riscă să fie linșat. Oricine va afirma că e vorba și de ocult și satanic va fi penalizat. Oricine va îndrăzni să conteste „frumusețea” acelei muzici sau mesajul ei, riscă să fie aruncat pe jos și folosit ca o cârpă de șters picioarele. Eram foarte conștinet de asta când am scris.

Eram și sunt conștient că mulți alți bloggeri, pe care îi simpatizez se vor urca pe mine efectiv. Eram și sunt conștient că voi fi considerat insensibil, îngust și fanatic religios (în cele mai fericite cazuri) dar totuși nu am voie să tac. Sunt oameni la care țin și nu aș vrea să ardă în iad.

Îngust sau nu, eu văd doar două variante ale existenței, cu Dumnezeu sau fără. Cel puțin așa scrie în Biblia mea, în cea ortodoxă am găsit la fel, în cea catolică tot așa scrie.

Acolo au murit tineri în floarea vârstei și cei ce au scăpat, vor avea viața iad și asta e o durere pe care nici eu nici cei ce pun poze cu negru și lumânări nu o putem experimenta, simți, înțelege sau calcula. Dar, desigur, ești mai cool să nu aduci vorba de Dumnezeu, de mântuirea la care ne-a chemat. Nu, El nu mai are loc, dacă ar apărea acum, am fi în stare să Îl linșăm. Noi vrem acum să avem dreptate, doar atât.

Dacă ar rezolva găsirea vinovaților ceva! Nu, nu ar putea intoarce nimic înapoi. Dar vrem vinovați. Pentru ce? Nu știu. Vrem să pice capete, vrem să vedem arestări. Vrem doar răzbunare. Până apar vinovații legați, încătușați, cum merită de altfel, vor fi scuipați și sfâșiați, cel puțin mediatic, orice ortodox, catolic sau pocăit care are curajul să spună, că nu e bine să ne jucăm dea moartea și de-a dracii.

Da, vom fi paratrăsnet acum. Trebuie să se descarce mânia acumulată. Vom fi vrednici de dispreț, vrednici de a fi condamnați. Oricine nu va schimba statusul la facebook cu negru, va fi insensibil, va fi dușman. Orice comentariu despre Dumnezeu va fi considerat intoleranță. Nu, nici măcar nu vrem să auzim de El. Ne pretindem a fi creștini, dar nu vrem pe Dumnezeu și pe Fiul Său.

Nu, credincioșii nu sunt „hateri”. Există și oameni deplasați, e drept, dar un om temător de Dumnezeu nu urăște pe nimeni, nu scrie din ură, scrie din dragoste, scrie pentru că vrea ca oamenii să fie salvați. Dacă se va lua aminte e bine, dacă nu, viața va continua cu consecințele de rigoare. Nu urăsc și nu mă bucur de moartea nimănui. Nu mă bucur de rana nimănui. Plâng.

Părintele Savatie Baștovoi scrie înțelept că:

Jocul de-a bostanii este un joc de-a moartea. Slavă Domnului, îngerii ne păzesc și îi păzesc și pe cei care se joacă de-a jocurile morții. Uneori însă moartea capătă prea multă îndrăzneală, așa cum s-a întîmplat în București. Moartea e obraznică de felul ei. Unul Dumnezeu e timid, sfios în atotputernicia Sa.

Nu vă jucați cu moartea. Nu mimați nimic din ce este al morții. Sau n-ați înțeles că în această lume nu există simboluri, ci numai forme ascunse ale realității? Rămîneți în lumină, jucați-vă de-a lumina, fiți lumină. Pentru a trăi.

Nu, nu acceptăm că a fost diabolicul acolo. Deși avem dovezi, nu vrem sa credem că e o chestiune așa de serioasă. Noi vrem să găsim vinovați ca să ne vărsăm mânia.

IREAL! Uite de ce a luat foc clubul #Colectiv aseara! Astea sunt semnele care trebuiau sa prevesteasca tragedia

Oamenii sunt convinsi ca nu a fost o intamplare banala… :O

Posted by WOWbiz.ro on 31 Octombrie 2015

Nu e nimic demonic? O frântură dintr-un alt concert susținut acolo arată că e. Locul acela e satanizat. Râdem noi de Becali dar… oare nu are dreptate?

12

6 Responses

 1. ioan
  2 noiembrie 2015
 2. MiculCritic
  2 noiembrie 2015
 3. bbs
  8 noiembrie 2015
  • Filu
   8 noiembrie 2015
   • bbs
    8 noiembrie 2015
    • Filu
     8 noiembrie 2015

Write a response

Poți primi articolele viitoare
pe eMail

Înscrie-te și vei fi anunțat imediat ce apare ceva nou.

Multumesc de abonare.

Ceva nu a mers.