Ilegal să mai critici

Ilegal să mai critici

Deși pare faină intenția, în realitate va fi imposibil după aprobarea unei astfel de legi să mai spui ceva rău despre politicieni. Practic, poți plăti amendă ca persoană fizică între 1000 și 30 000 de lei  sau dacă acea critică vizează o organizație, inclusiv una politică, ai de plătit la dublu, între 2000 și 60 000 de lei.

Acum se dă următoarea situație. Cineva vede o neregulă și o situație care trebuie semnalată. Ea poate exista în realitate, însă dacă politicianul respectiv nu e condamnat, nu ai cum să scrii despre el sau să vorbești, pentru că vei fi condamnat înaintea lui având în vedere pârghiile de care dispune. Procesele pentru astfel de oameni durează zeci de ani, deci dacă va fi condamnat, cu ai plătit pe nedrept o amendă.

Se pare că nu vom mai putea critica pe nimeni din sfera politică, va fi ilegal. Ce mod elegant de a pune pumnul în gură…

Detalii despre acest proiect de lege a publicat azi HotNews, care spune printre altele:

„Potrivit proiectului de lege depus de social-democratul Liviu Dragnea, prin defaimarea sociala se intelege fapta sau afirmatia prin care o persoana este pusa in situatie de inferioritate pe temeiul apartenentei sale la o categorie de persoane “care se disting din punct de vedere social prin una sau mai multe trasaturi de gen, varsta, rasa, religie, origine etnica, limba materna, traditii culturale, apartenenta politica, orientare sexuala, origine sociala, dizabilitati, boala cronica necontagioasa sau infectie HIV/SISA”.

27

No Responses

Write a response

Poți primi articolele viitoare
pe eMail

Înscrie-te și vei fi anunțat imediat ce apare ceva nou.

Multumesc de abonare.

Ceva nu a mers.