Am pierdut banii

Am pierdut banii

Citeam azi că un sucevean „a uitat” la mol, lângă spațiul de joacă unde a stat cu un copil să se zbânțuie, o sacoșă cu mai bine de 25 000 de euro. O „căruță da bani”. Acum omul e necăjit tare și a reclamat la poliție că nu i-a mai găsit când s-a întors. Hmmm… sper să îi returneze găsitorul, dar m-ar mira. Pedeapsa pentru nereturnarea bunurilor găsite în termen de zece zile nu trece de 3 luni închisoare. Sfat: vegheați la sacoșa cu bani dacă tot umblați cu ea prin magazine.

De la asta gândul mi-a zburat repede la câtă sumă de bani ar trebui să reclamăm la poliție fiecare din noi. Câte dispozitive, aparate, haine, alimente, servicii și alte chestii nu cumpărăm fără să avem neapărată nevoie și astfel „pierdem” sume mari de bani. Dacă mai adăugăm și viciile, unde „pierdem sacoșe cu bani” pentru a ne cumpăra boala sau chiar moartea, situația e tragică.

Multă lume se plânge în România că „banii sunt puțini” dar puțini au ajuns așa de săraci, încât să facă foamea, cu toate că muncesc. Nu ne mai ajung banii pentru că îi pierdem în fiecare zi. În fiecare lună putem declara pierderea unei „sacoșe cu bani”, în mol, la crâșmă, în supermarchet sau pe internet.

Poate gândești despre cel din Suceava: ce tăntălău, însă, poate nici tu nu ești departe.

 

22

No Responses

Write a response

Poți primi articolele viitoare
pe eMail

Înscrie-te și vei fi anunțat imediat ce apare ceva nou.

Multumesc de abonare.

Ceva nu a mers.