Eu, marele fotbaliator

Eu, marele fotbaliator

Că nu le am cu fotbalul, deja nu mai este un secret pentru nimeni. Sunt antitalent pe terenul de fotbal și nu le nimeresc nicicum. De uitat la meciuri… iar e greu, doar dacă sunt obligat. Nu îmi amintesc să mă fi uitat la vreo finală, deși nu e exclus. Probabil dacă ar juca finala CM pe tăpșanul din fața casei, tot nu m-ar tenta să mă uit.

Examenul mi l-am dat când eram la liceu. Clasa noastră ajunsese în finală sau semifinală, nu rețin exact. Unul din colegi, care venea de la țară, era navetist, nu a ajuns și nu puteau începe meciul, așa că, privirile s-au îndreptat spre mine. Eram deja pe picior de fugă, dar m-au prins.

  • Hai mă că nu trebuie să faci nimic. Doar stai pe lângă poartă și dacă vin spre tine, te repezi și tu spre ei.

Ce mai, convingere nu glumă, nenea căpitanul, un lungău din clasă, s-a pus și în genunchi. Am acceptat până la urmă, ce era să fac.

Meciul era pe ternul mic, asta însemna, un teren între cele două cămine internat. Așa că… plin de colegi de la geamurile celor două cămine. Și să înceapă damblagitul de meci. M-am repezit eu, după vorba lor, de vreo câteva ori spre nenorocita de minge, dar nici eu nu am atins-o, nici ea pe mine.

Pe la 30 de minute de la start, mă trezesc, așa ca dintr-o vrajă, lângă poarta ălora, cu mingea la picioare și portar nimic. Mă uit în spate, ăștia alergau disperați spre mine, așa că am calculat rapid în mintea mea, cam ce ar fi de făcut. Șansele de reușită erau maxime și din afon la fotbal, aveam șanse să ajung o țâră de erou. Așa că m-am  tras îndărăt, ca la mașinuțele alea de la încordezi și dă-i țâf frate.

Poarta a fost ținta mea, dar… ar fi trebuit să fie lată cât terenul și de două ori mai înaltă. Erou zici… da… din ăla huiduit. Când or început toți să urle și să îmi zică vorbe, din alea drăguțe, de se aud pe stadioane, mi-am luat talpa la spinare și pe aici ți-e drumul. I-am lăsat cu meci cu tot și am șters-o jurându-mi, să nu mai calc pe teren de fotbal în veacul vecilor.

Asta a fost scurta, foarte scurta mea perioadă de cochetat cu fotbalul, dar știu că printre băietani fotbalul e tare popular. Și ce, nu trebuie să îmi placă mie neapărat. Voiam să vă zic vouă, fotbaliatorilor, că cei de la eMag au reduceri la echipamente de fotbal, la mingi, tricouri, pantofi și alte accesorii de fotbal. De fapt au reduceri cam la tot ce ţine de  Sport & Activităţi în aer liber,  Atletism şi alergare, Fitness, Fotbal, Baschet şi Mers

Dacă tot știți fotbal mai bine ca mine, măcar să vă bucurați de el.

PS. Limbajul este adecvat acelei perioade 🙂

Foto: Flickr

 fotbal

21

No Responses

Write a response

Poți primi articolele viitoare
pe eMail

Înscrie-te și vei fi anunțat imediat ce apare ceva nou.

Multumesc de abonare.

Ceva nu a mers.