Asigurările de locuinţe 

Asigurările de locuinţe 

Trebuie să recunosc că întotdeauna am considerat unele lucruri prost gândite şi printre aceste lucruri, în top chiar,  sunt asigurările de locuinţe. Scriu acest articol poate mă dumireşte şi pe mine careva cum stă treaba.

Am un credit pentru casă la una din băncile vechi din România, pentru asta trebuie să am asigurare de locuinţă din care să cesionez în favoarea lor valoarea creditului pe care l-am accesat. Până aici totul e destul de rău, rău pentru că am fost nătăRău şi am luat credit. Baiul e că am mers la câteva firme de asigurări din Mediaş, mă rog, reprezentanţele acestora, unde aveam să constat că în asigurările astea e o mare mare tâmpenie. Una care o văd eu acum, dar câte or mai fi, numai bunul Dumnezeu ştie.

Deci, vreau să asigur suma XX 000 euro cât valorează casa dar aflu că mai întâi trebuie făcută asigurarea PAD (cea obligatorie) apoi cea facultativă. PAD-ul e de 20 000 euro şi mai apoi trebuie să fac cea facultativă care nu poate fi diferenţa de la 20 000 până la XX 000. Am zis OK, fac una de 20 000 şi una de XX 000 si atunci cum voi fi despăgubit in caz de dezastre. În această formulă cică 20 000 dă statul iar completarea până la XX 000 dau ei.

Stau ca moldovean mai lent la gândire ce sunt, să mă socotesc. Dau bani pentru 2 asigurări, poliţele le plătesc întregi pentru ambele sume, dar primesc de la una doar diferenţa. Nu îmi dau calculele. Ori îmi faci asigurare pe 20 000 plus diferenţă ca să mă despăgubeşti cu XX 000 la nevoie, ori îmi faci asigurare pe 20 000 + asigurare pe XX 000 şi mă despăgubeşti pe suma totală (20 000 + XX 000) la dezastru.

Forma propusă de firmele de asigurare mi se pare hoţie cinstită. Îmi iau bani pe ce nu o să beneficiez niciodată sub nici o formă.

Nu înţeleg ceva? Îmi scapă ceva? Mă ajută cineva mai „descebălit” să prind faza? Merci!

15

One Response

  1. Andrei Madalin Mocanu
    26 octombrie 2014

Write a response

Poți primi articolele viitoare
pe eMail

Înscrie-te și vei fi anunțat imediat ce apare ceva nou.

Multumesc de abonare.

Ceva nu a mers.